Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Στο Μοναστήρι του Πάτερ Παϊσιου & Αγίας Αναστασίας (φωτο)

Η εκδρομή των κυριών από το Άργος Ορεστικό στις 20/04/13
στην Ιερά Μονή  Ιωάννη του Θεολόγου - Πάτερ Παίσιος στην Σουρωτή Θεσ/νίκης και στην Ιερά Μονή της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας.





Ο τάφος του Πάτερ Παϊσιου





Εκκλησία του Ιωάννη του Θεολόγου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης






Το Σαββάτο 20/04/2013 πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο μοναστήρι του Πάτερ Παϊσιου στην Σουρωτή Θεσσαλονίκης αλλά και στο Μοναστήρι της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας στο 32χλμ.Θεσσαλονίκης-Πολύγυρου ,που διοργάνωσε η κυρία Πόπη Η. από το Άργος Ορεστικό με την μεγάλη συμμετοχή από πολλές κυρίες και λιγότερους κύριους του δήμου του Άργους Ορεστικού (Περιοχή Αεροδρομίου, Καλλιθέα, Πλατεία, Αστυνομία, αλλά και από Μανιάκοι).Σας παρουσιάζουμε κάποιες φωτογραφίες από την εκδρομή μας και ευελπιστούμε και σε επόμενη εκδρομή.

  το Ιστορικο κτιρίο της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης

I.M. Aγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας

στον Σεβασμιότατο Ηγούμενο της Μονής και Μητροπολίτη Προύσης Ελπιδοφόρο



I.M. Aγίας Αναστασίας Φαρμακολυτρίας


στις 16 Δεκεμβρίου τιμά η εκκλησία την μνήμη της Αγίας Αυτοκράτειρας του Βυζαντίου Θεοφανούς.
Η Αγία Θεοφανώ τιμάται εδώ στο μοναστήρι ως η πρώτη κτήτωρ. Το μοναστήρι χτίστηκε για πρώτη φορά το 888 μ.Χ. από την αυτοκράτειρα - Αυγούστα Θεοφανώ, γυναίκα του αυτοκράτορα Λέοντος ΣΤ’ του Σοφού, η οποία ευλαβούνταν ιδιαίτερα την Αγία Αναστασία Φαρμακολύτρια.
Κτίζοντας το μοναστήρι έφερε από την Κωνσταντινούπολη τα λείψανα της Αγίας Αναστασίας που βρίσκονταν αριστερά στο ναό σε ένα προσκυνητάρι, η τιμία κάρα και μέρος του δεξιού ποδιού της Αγίας Αναστασίας της Φαρμακολύτριας.
Το ιερό λείψανο της Αγίας Θεοφανούς φυλάσσεται άφθαρτο στον Πατραρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Κωνσταντινούπολη.


ΙΕΡΟΣΥΛΟΙ ΕΚΛΕΨΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΤΗΣ ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑΣ (23/04/2013) ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ Ο ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΜΟΝΑΧΟΣ ΔΕΝ ΞΑΝΑΜΙΛΗΣΕ, ΝΟΙΩΘΟΝΤΑΣ ΕΤΣΙ ΤΥΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΕ ΚΑΙ ΙΕΡΑ ΛΕΙΨΑΝΑ. ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΕΧΕΙ ΒΥΘΙΣΤΕΙ ΣΕ ΘΛΙΨΗ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΕΜΑΣΕΙ ΜΑΥΡΑ ΥΦΑΣΜΑΤΑ "ΣΗΜΑΙΕΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ ΠΟΥ ΥΠΕΣΤΗ.