Πέμπτη 10 Απριλίου 2014

Σπιτική συμπυκνωμένη πορτοκαλάδα!!

Πορτοκαλάδα συμπυκνωμένη
Πορτοκαλάδα σιρόπι χωρίς συντηρητικά, χωρίς πρόσθετα, με φρέσκο χυμό πορτοκαλιών που όταν αραιώνετε με νερό ή σόδα ξεπερνά την γεύση της εμπορικής πορτοκαλάδας.





Τι χρειαζόμαστε:

  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 ποτήρια νερό
  • 4 ποτήρια σουρωμένη πορτοκαλάδα απο φρέσκα πορτοκάλια
  • Φλούδες απο 3 πορτοκάλια (χωρίς το άσπρο της φλούδας)

Πώς το κάνουμε:


Βήμα 1
1)
Βράζετε το νερό με τη ζάχαρη και τις φλούδες πορτοκαλιών ανακατεύοντας έως ότου λιώσει η ζάχαρη.
Βήμα 2
2)
Αφήνετε το σιρόπι να δέσει όπως σε γλυκό (περίπου 7-10 λεπτά απο την ώρα που αρχίζει ο βρασμός).
Βήμα 3
3)
Αν ρίξετε σε πιατάκι μια σταγόνα σιρόπι πρέπει να στέκεται.
Βήμα 4
4)
Τραβάτε από τη  φωτιά αφήνετε 5 λεπτά να σταθεί και ρίχνετε μέσα τον χυμό.
Βήμα 5
5)
Ανακατεύετε και αφήνετε να κρυώσει καλά.
Βήμα 6
6)
Βάζετε σε μπουκάλια σουρώνοντας απο τις φλούδες.
Βήμα 7
7)
Τοποθετείτε στο ψυγείο και έχετε ένα αναψυκτικό ανά πάσα στιγμή.
Δύο δάκτυλα σε ένα ποτήρι νερού είναι μια καλή αναλογία για ένα ποτήρι χυμό.

Λίγα μυστικά ακόμα

Γίνεται επίσης ένα ωραίο ποτό συμπληρώνοντας με βότκα, ούζο, ρούμι κ.ά.
Διατηρείται εως και 2 μήνες στο ψυγείο.
Αν τη θέλετε για περισσότερο χρόνο διατηρείται στην κατάψυξη.

Το ίδιο γίνετε και λεμονάδα με το χυμό λεμονιών το μόνο που προσθέτω είναι 1 βανίλια την οποία μπορείτε να παραλείψετε. 
Αν τυχόν ζαχαρώσει το σιρόπι μετά τον βρασμό δεν υπάρχει πρόβλημα ρίχνεται τον χυμό και ανακατεύετε. 
Τη συνταγή μου την έδωσε μια γιαγιά πολίτισσα.