Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Υπέροχες πιπεριές γεμιστές !!

Η πιο νόστιμη συνταγή για γεμιστά!

2 πράσινες πιπεριές (γεμιστές ή και κέρατο)
2 κόκκινες πιπεριές
2 μελιτζάνες
2 κολοκύθια

2 πατάτες
4 μεγάλα κρεμμύδια
3 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαιντανό
2-3 ντομάτες τριμμένες ή 1/2 συσκευασία πελτέ ντομάτας
ελαιόλαδο (1/2 ποτηράκι του κρασιού)
αλάτι
πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:
Αρχικά πλένουμε τα λαχανικά μας και τα καθαρίζουμε αναλόγως. Για τις πιπεριές θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε τα κοτσάνια και τα σπόρια. Για τις μελιτζάνες θα χρειαστεί να αφαιρέσουμε δυό μεριές (όπως θα κάναμε και για το ιμαμ μπαϊλντί) και τέλος καθαρίζουμε και αδειάζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες.
Σε ένα τηγάνι τώρα θα βάλουμε τα λαχανικά μας και θα τα αφήσουμε μέχρι να ροδίσουν απ’ όλες τις μεριές. Αφού ροδίσουν, τα βάζουμε στο ταψί.
Ας περάσουμε στην γέμιση η οποία θυμίζει αρκετά το ιμάμ μπαϊλντί με πολλές διαφοροποιήσεις. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε και τα κρεμμύδια τα οποία ήδη έχουμε πλύνει και κόψει σε ροδέλες.
Σωτάρουμε ελαφρά και ρίχνουμε την ντομάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκες ντομάτες ή μισή συσκευασία πελτέ ντομάτας. Στην γέμιση για να μην πάνε χαμένα, αλλά και για να πάρει άλλη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε το εσωτερικό από την πατάτα, την μελιτζάνα και το κολοκυθάκι, ακόμα και κάποια κομμάτια από κόκκινη και πράσινη πιπεριά.
Προσθέτουμε και το σκόρδο το οποίο καλό θα ήταν να μην ψιλοκόψουμε Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και λίγο νερό. Αφήνουμε να ψηθεί για 1/2 ώρα και προς το τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό.
Γεμίζουμε τα λαχανικά με το μείγμα.
Προσθέτουμε νερό στο ταψί μας και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 3/4 της ώρας.