Τρίτη 2 Αυγούστου 2016

Kαστοριά:Πρόγραμμα λουτροθεραπείας για ηλικιωμένους και ΑΜΕΑ – Αιτήσεις έως 10/08/16

IAMATIKA-LOUTRA
Από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς ανακοινώνεται ότι το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής
Αλληλεγγύης εφαρμόζει το πρόγραμμα: «Κατασκηνώσεις – Λουτροθεραπεία – Πηλοθεραπεία για ηλικιωμένα άτομα και ΑΜΕΑ» έτους 2016.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΤοποθεσίαΧρονική ΠερίοδοςΑριθμός Ηλικιωμένων
Ιαματικά Λουτρά Νέας  Απολλωνίας «Μέγας Αλέξανδρος»17/8/16 – 24/08/1630
ΣΥΝΟΛΟ
30
Η διάρκεια διαμονής κάθε δικαιούχου του προγράμματος  ορίζεται στις επτά (7) διανυκτερεύσεις. Η εξασφάλιση διατροφής στους δικαιούχους θα γίνεται με μέριμνα του Ξενοδοχείου  και θα περιλαμβάνει απαραίτητα πρωινό, γεύμα και δείπνο.
Η συμμετοχή των φιλοξενουμένων στις λουτροπόλεις ανέρχεται στο ποσό των 8,00€ ημερησίως καθώς επίσης επιβαρύνονται και με τα έξοδα της εκάστοτε χρήσης του ιαματικού λουτρού.
Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν:
1. Ηλικιωμένα άτομα 60 ετών και άνω και ενήλικα άτομα με πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω από αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.
2. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας όλων των φορέων  κύριας ασφάλισης αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
3. Συνταξιούχοι λόγω γήρατος, χηρείας ή αναπηρίας του Δημοσίου
4. Συνταξιούχοι του λογαριασμού ανασφάλιστων υπερηλίκων του ΟΓΑ
Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προσέρχονται για εγγραφές στη Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΕ Καστοριάς, καθώς και στις  κοινωνικές υπηρεσίες (Προγράμματα Βοήθεια στο Σπίτι) και ΚΑΠΗ των Δήμων της περιοχής τους.
Δικαιολογητικά συμμετοχής στο πρόγραμμα :
– Αίτηση
– Φωτοαντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος εφορίας του τελευταίου οικονομικού έτους
– φωτοαντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας
– φωτοαντίγραφο βιβλιαρίου ασθενείας σε ισχύ
– φωτοαντίγραφο απόφασης αρμόδιας υγειονομικής επιτροπής για τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω ή φωτοαντίγραφο αίτησης για επανεξέταση από την αρμόδια υγειονομική επιτροπή, αν η σχετική βεβαίωση έχει λήξει και εκκρεμεί η εκ νέου πιστοποίηση της αναπηρίας
– Ιατρική γνωμάτευση θεράποντος ιατρού στην οποία θα αναφέρεται η πάθηση του δικαιούχου και θα αιτιολογείται η ανάγκη υποβολής του  σε λουτροθεραπεία ή πηλοθεραπεία
Κατάθεση αίτησης και δικαιολογητικών στην υπηρεσία της ΠΕ Καστοριάς έως 10/08/2016
Για περισσότερες πληροφορίες:  Δ/νση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε Καστοριάς, αρμόδια υπάλληλος  κα  Ρεσίνη Σοφία  τηλ. 2467350284