Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Σαραγλί με ταχίνι και σιρόπι αρμπαρόριζα!

Υλικά συνταγής
1 πακέτο φύλλο κρούστας

500 γρ. ΤΑΧΙΝΙ
500 γρ καρύδια χοντροτριμμένα
100 γρ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλ. σπορέλαιο
1/2 φλ. φυτικό βούτυρο λιωμένο
1 κ.γ κανέλα
Για το σιρόπι
450 γρ ζάχαρη
400 γρ. νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 κ.σ. χυμό λεμόνι
2 κλωνάρια αρμπαρόριζα

Εκτέλεση
1. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ταχίνι και 1/2 φλ. σπορέλαιο.
2. Ανακατεύουμε σε μπολ τα καρύδια χοντροκομμένα, την κανέλα και το σουσάμι.
3. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και αλείφουμε με ένα πινέλο από το μίγμα ταχίνι. Πασπαλίζουμε με το ανακατεμένο καρύδι. Διπλώνουμε στα δύο το φύλλο και το τυλίγουμε σε σουρωμένο ρολό.
4. Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα στρογγυλό ταψί και τοποθετούμε κάθε ρολό στο ταψί μέχρι να φτιάξουμε ένα σαλίγκαρο. Περιχύνουμε με το λιωμένο φυτικό βούτυρο.
5. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160oC και ψήνουμε στις αντιστάσεις στηνπροτελευταία σχάρα για 45′-50′, μέχρι να ροδίσει. Το βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
6. Για το σιρόπι: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, την κανέλα και την αρμπαρόριζα και αφήνουμε να σιγοβράσει το σιρόπι για 3′-4′.
7. Προσθέτουμε το χυμό λεμόνι. Περιχύνουμε το γλυκό και αφήνουμε να απορροφήσει για επτά ώρες. Κόβουμε και σερβίρουμε.
Mερίδες: 15
Χρόνος Προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος Ψησίματος: 60 λεπτά
Καλή επιτυχία!
Πηγή:argiro.gr